Popravi Avto

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine popravi-avto.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o elektronskem poslovanju.

Skrbnik spletne strani je podjetje Popravi avto, Anže Korenjak S.P., Hrastje 67, 4000 Kranj, matična številka:7034962000, davčna številka:56652135 (v nadaljevanju ponudnik).

S splošnimi pogoji poslovanja je določeno delovanje spletne trgovine popravi-avto.si, pravice in dolžnosti uporabnika (kupca) in ponudnika, hkrati pa je z njimi urejen tudi poslovni odnos med kupcem in ponudnikom.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji poslovanja. S sprejetjem splošnih pogojev poslovanja, uporabnik potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

 

1. Registracija

Registracija za uporabo spletne trgovine ni obvezna.

V primeru, da se novi uporabnik želi registrirati, to stori tako, da izbere ustrezno ikono za registracijo fizične ali pravne osebe. Da bo registracija uspešna, mora uporabnik vnesti zahtevane osebne podatke ter potrditi splošne pogoje poslovanja. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo uporabnikovih naročil.

Uporabnik mora po registraciji svoj račun aktivirati. To stori tako, da klikne na aktivacijsko povezavo, ki mu bo poslana na elektronski naslov. V svoj profil se novo registrirani uporabnik vpiše s pomočjo uporabniškega imena (elektronska pošta) in gesla, ki ju je pridobil ob registraciji.

 

2. Naročilo

Uporabnik izbere izdelek s klikom gumba ‘dodaj v košarico’. Uporabnik lahko košarico posodablja – dodaja oziroma odstranjuje izdelke.

Ob kliku gumba ‘na blagajno’ se že registriranemu uporabniku izpišejo osebni podatki, kamor bo paket po nakupu dostavljen. V primeru, da želi uporabnik spremeniti naslov dostave, klikne na ‘dostavi na drug naslov’, kamor vpiše zahtevane podatke. Neregistrirani uporabniki morajo, po kliku gumba ‘na blagajno’, vpisati zahtevane osebne podatke v za to predvidena polja.

Pod osebnimi podatki se uporabniku izpiše povzetek naročila ter možnosti plačila. Uporabnik mora, da nakup zaključi, izbrati način plačila, sprejeti splošne pogoje poslovanja ter klikniti gumb ‘zaključi nakup’.

Po oddaji naročila, se kupcu izpišejo podrobnosti naročila s podatki o dostavi. Kupec prejme potrdilo o oddaji naročila tudi na svoj elektronski naslov. Ko ponudnik paket preko kurirske službe odpošlje, uporabnik prejme na elektronski naslov o tem obvestilo, skupaj s kodo za sledenje pošiljke.

 

3. Način plačila

Uporabnik lahko izbira med sledečimi načini plačila:

Po povzetju: kupec plača vrednost izdelka, stroške pošiljanja in odkupnino kurirski službi z gotovino ali bančno kartico ob dostavi.

Po predhodnem nakazilu (predračun): ko kupec opravi naročilo, na svoj elektronski naslov prejme vse potrebne podatke za plačilo predračuna. Takoj, ko je plačilo vidno na našem računu, izdelke pošljemo s kurirsko službo na željeni naslov. V kolikor kupec v roku 3 dni ne bo poravnal zneska po predračunu, bo naročilo stornirano in posledično ne bo veljavno.

Paypal: kupec lahko transakcijo neposredno opravi tudi preko Paypala. Možno je tudi plačilo s kreditnimi karticami Mastercard in Visa (samo znotraj Paypala). Ko je plačilo vidno na našem računu, izdelke pošljemo s kurirsko službo na željeni naslov.

Z gotovino ob osebnem prevzemu, nakup s plačilno kartico žal ni mogoč.

 

4. Cene in dostava

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Davek na dodano vrednost (DDV) ni obračunan po 1. odstavku 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1). Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen izdelkov ter dostave, tehničnih opisov in sprememb spletne strani brez predhodnega obvestila.

Stroški pošiljanja (stroški dostave in pakiranja) niso všteti v ceno izdelkov, ampak so navedeni ob izračunu vrednosti preden kupec elektronsko odda naročilo.  Stroški pošiljanja variirajo glede na težo in velikost izdelka ter območje pošiljanja (Slovenija oziroma ostale evropske države). Vse cene dostave vključujejo DDV.

I. Na območju Republike Slovenije je strošek dostave sledeč:

Teža Strošek pošiljanja (v EUR)*
Paket do 2 kg 4,5
Paket od 2 kg – 5 kg 5
Paket od 5 kg – 10 kg 6
Paket od 10 kg – 15 kg 8
Paket od 15 kg – 20 kg 9
Paket od 20 kg – 30 kg 11
Paket od 30 kg – 40 kg 15

* v primeru odkupnine, se znesku prišteje še 1,50 EUR

 

II. Stroški pošiljanja na Hrvaško:

Teža Strošek pošiljanja (v EUR)*
Paket do 2 kg 10
Paket od 2 kg – 5 kg 11
Paket od 5 kg – 10 kg 13
Paket od 10 kg – 15 kg 15
Paket od 15 kg – 20 kg 15
Paket od 20 kg – 30 kg 18
Paket od 30 kg – 40 kg 22

* v primeru odkupnine, se znesku prišteje še 3,00 EUR

 

III. Stroški pošiljanja za ostale evropske države:

Teža Strošek pošiljanja za cono I (v EUR)*
Paket do 2 kg 21
Paket od 2 kg – 5 kg 22,5
Paket od 5 kg – 10 kg 25,5
Paket od 10 kg – 15 kg 30
Paket od 15 kg – 20 kg 30
Paket od 20 kg – 30 kg 35
Paket od 30 kg – 40 kg 40

* Avstrija, Belgija, Danska, Francija, Francoska Polinezija, Francoska Gvajana, Italija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Monako, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Slovaška, Velika Britanija (UK), Češka

 

Teža Strošek pošiljanja za cono II (v EUR) ** Strošek pošiljanja za cono III (v EUR) ***
Manjši paket do 500 g 10 12
Manjši paket do 1 kg 18 18
Paket od 1 kg – do 2 kg 36 22
Paket od 2 kg – 5 kg 39 32
Paket od 5 kg – 10 kg 42 40
Paket od 10 kg – 15 kg 44 46
Paket od 15 kg – 20 kg 44 52
Paket od 20 kg – 30 kg 50 70
Paket od 30 kg – 40 kg 55 100

** Estonija, Finska, Romunija, Srbija, Španija, Švedska, Latvija

*** Ciper, Bolgarija, Gibraltar, Grčija, Irska, Liechtenstein, Makedonija, Norveška, Portugalska, Turčija, Švica

 

IV. Ostali svet

Teža Strošek pošiljanja za ostali svet (v EUR)****
Paket do 2 kg 20
Paket od 2 kg – 5 kg 31
Paket od 5 kg – 10 kg 38
Paket od 10 kg – 15 kg 45
Paket od 15 kg – 20 kg 52
Paket od 20 kg – 30 kg 80

**** Rusija, Ukrajina, Belorusija, Albanija

 

Po prejemu naročila bomo vaš paket odpremili v istem ali naslednjem delovnem dnevu preko kurirske službe. Kupec naročeni paket običajno prejme naslednji delovni dan po odpremi paketa.

Osebni prevzem je mogoč vsak delavnik od 9.00 do 19.00 ure vendar le po predhodnem dogovoru. Za dogovor o kraju in času prevzema pokličite na telefonsko številko 040 932 097 ali pišite na elektronski naslov info@popravi-avto.si.

 

5. Koda za popust

Koda za popust se lahko uporabi ob nakupu vseh izdelkov v spletni trgovini. Ponudnik si pridržuje pravico omejitve uporabe kode za popust na določene izdelke.

 

6. Izdaja računa

Ob naročilu, uporabnik na elektronski naslov prejme račun, na katerem so navedeni vsi podatki nakupa. V primeru plačila po predračunu, kupec na elektronski naslov prejme bančne podatke, ki so potrebni za izvedbo plačila računa. Ob prejemu naročenih izdelkov uporabnik prejme račun tudi v fizični obliki, enako pa velja tudi pri osebnem prevzemu.

 

7. Reklamacije, garancija in vračilo izdelka

Kupec lahko reklamira izdelek, če ta nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, če so se izdelki poškodovali med dostavo oziroma izdelki ne delujejo tako, kot je ponudnik zagotovil, da bodo.

Uporabnik ima dolžnost preveriti kompatibilnost izdelka preden opravi nakup v spletni trgovini. Večina izdelkov v opisu vsebuje kataloško oziroma serijsko številko, ki uporabniku služi v pomoč za preverjanje ustreznosti izdelka. Če te številke ni, ponudnik ne jamči, da bo izdelek primeren za vaše vozilo. Reklamacija v primeru nekompatibilnosti izdelka oziroma, če uporabnik izdelek po prejetju kakorkoli sam poškoduje in zato izdelek ni več delujoč, ni mogoča.

Kupec lahko reklamira izdelek v roku 30 dni od dneva nakupa in zahteva zamenjavo artikla ali vračilo kupnine. V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate na elektronski naslov info@popravi-avto.si, pošiljko pa, po predhodnem dogovoru, vrnete na sedež našega podjetja (Popravi avto, Hrastje 67, 4000 Kranj).

Kupcu pripada pravica, da izdelek vrne in je sam dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi izdelka (stroški dostave). Vrnjeni izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in zapakiran v ustrezni embalaži, priložena pa mora biti kopija računa, ki ga kupec dobi priloženega ob dostavi izdelka. Ponudnik za namene vračila ne sprejema pošiljk z odkupnino. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni po vrnitvi izdelka.

Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. V primeru, da je paket, ki ga prejmete ob naročilu blaga, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. To stori tako, da nas o zadevi najprej obvesti preko elektronske pošte, mi pa po predhodnem dogovoru s kupcem, pošljemo kurirja dostavne službe, ki prevzame pošiljko v enakem stanju, kot jo je kupec prejel. Če do tega pride, mora kupec izpolniti reklamacijski zapisnik.

 

8. Točnost podatkov ter dostopnosti informacij

Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter odgovarja za škodo, ki bi morebiti nastala zaradi netočno oziroma neresnično posredovanih podatkov (naprimer: strošek poštnine na napačno podan naslov in podobno).

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku zagotovil sledeče informacije: splošni podatki o podjetju, kontaktni podatki, tehnične opise izdelkov ter njihove bistvene lastnosti, ceno izdelkov in stroške dostave (vključno z davki in ostalimi morebitnimi dajatvami), ureditev plačila ter način in rok dobave naročenih izdelkov.

 

9. Varstvo osebnih podatkov

Popravi-avto.si se, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov  uporabnika.

Uporabnik s sprejetjem splošnih pogojev poslovanja soglaša k uporabi in obdelavi osebnih podatkov s strani ponudnika. Popravi-avto.si se zavezuje, da osebne podatke uporabnikov, uporablja zgolj in samo za potrebe izpolnitve naročila ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabniki. Pridobljeni osebni podatki uporabnikov ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Osebni podatki registriranega uporabnika (ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, stalni naslov in morebitni naslovi za dostavo, če se razlikujejo od stalnega naslova, država prebivališča, arhiv komunikacije med uporabnikom in ponudnikom) se hranijo za nedoločen čas.

Osebni podatki neregistriranih uporabnikov (ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, stalni naslov in morebitni naslovi za dostavo, če se razlikujejo od stalnega naslova, država prebivališča, arhiv komunikacije med uporabnikom in ponudnikom) se hranijo le za čas do izpolnitve naročila. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še tisti podatki, ki so relevantni za posamezno naročilo in so dostopni samo s pomočjo številke računa in številke naročila.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje uporabniških podatkov in gesel, ki jih uporablja v primeru, da se je registriral v spletni trgovini.

 

10. Spletni piškotki

Spletna stran popravi-avto.si uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu.

I. Obvezni (tehnični) piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine popravi-avto.si in so nujni za premikanje po spletni strani ter za uporabo njenih možnosti. Obvezni piškotki so denimo uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce in so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede zahtevo uporabnika.

II. Analitični (izvedbeni) piškotki se uporabljajo za spremljanje obiska spletne strani, spremljanje   prodaje, ključnih besed itd. Analitični piškotki pomagajo pri razumevanju, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto ponudnika ter pripomorejo k izboljšanju delovanja spletne strani.

III. Funkcionalni piškotki omogočajo, da si spletno mesto zapomni izbrane možnosti uporabnika (npr. uporabniško ime, jezik ali regijo) ter nudi uporabniku prilagojeno vsebino.

V skladu z Zakonu o elektronskih komunikacijah, soglasje uporabnika za namestitev obveznih piškotkov, ni potrebno.

Soglasje za uporabo piškotkov mora uporabnik dati v primeru analitičnih ter funkcionalnih piškotkov. Z nadaljevanjem uporabe spletne trgovine po tem ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo te dve vrsti piškotkov.

V primeru, da uporabnik ponudniku ne bi več dovolili uporabe piškotkov na njegovem računalniku, lahko uporabnik nastavitve kadarkoli spremeni na zavihku ‘Uredi nastavitve piškotkov’, ki se nahaja na dnu spletne strani.

V kolikor se tehnični oziroma obvezni piškotki na spletni strani popravi-avto.si popolnoma onemogočijo, nakupovanje na spletni strani ne bo mogoče ter uporabnik ne bo mogel uporabljati funkcij spletišča v polni meri.

Preberite si več o piškotkih, ki jih uporablja naša spletna stran.

 

11. Omejitev odgovornosti ter pritožbe in spori

Ponudnik se zavezuje k zagotavljanju ažurnosti in pravilnosti podatkov, ki so objavljeni na spletni strani popravi-avto.si. Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, rok dostave ali cena tako hitro spremenijo, da ponudnik ne uspe dovolj hitro popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo uporabniki. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova.

Ponudnik se zavezuje spoštovati veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja morebitnih pritožb. Morebitna pritožba se odda na elektronski naslov info@popravi-avto.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zavezuje, da si bo prizadeval morebitne spore in pritožbe reševati sporazumno.

 

12. Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli, brez predhodnega obvestila, spremeni splošne pogoje poslovanja.

V primeru spremembe, se šteje, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev poslovanja, če spletno trgovino še naprej uporablja.

Splošni pogoji poslovanja začnejo veljati dne 20.2.2018.